W naszej diecie musi się naleźć sporo miejsca dla zbóż, ponieważ są one źródłem złożonych węglowodanów i cennych witamin oraz minerałów. Mogą być w formie mąki, płatków lub kasz. Najważniejsze żeby były ekologiczne i nieprzetworzone.

Jak wykorzystać kaszkę marki Helpa?

helpa kaszkiNa rynku znajdziemy wielu producentów oferujących przeróżne wyroby zbożowe. Jedne są lepsze, a inne gorsze jakościowo. Jeżeli chcemy na długo zachować zdrowie i siłę, to lepiej wybierać Helpa kaszki. To produkty wysokiej jakości, które nie zawierają żadnych dodatków w postaci cukru, słodzików czy barwników. Helpa jest firmą o ugruntowanej pozycji na rynku, która w przeważającej części sprzedaje swoje produkty w internecie. Oferują klientom kaszki bez zawartości pszenicy, ryżu i kukurydzy. Za to można w nich znaleźć cenne proso, grykę i owies. Kaszki nie są poddawane obróbce termicznej, czyli klienci otrzymują surowy produkt, który należy przed spożyciem ugotować. Jednakże jest to zdecydowanie lepszy produkt, ponieważ dzięki surowej postaci, zawiera wszystkie cenne składniki odżywcze i witaminy. W sprzedaży znajdziemy kaszki owsiane, gryczane, z amarantusa czy mieszane, na przykład siedem zbóż. Część kaszek posiada krótką datę, co świadczy o świeżości produkty i naturalnej postaci. Bardzo popularna jest kasza jaglana, która jest uznawana za królową kasz, gdyż ma najwięcej witamin i minerałów. Wszelkie rodzaje kasz świetnie się nadają do obiadu, na śniadanie czy do przygotowania z nich słodkiego deseru.

W internecie można znaleźć setki przepisów na przyrządzenie każdej kaszy w rożnych odsłonach. Jedzenie ich wcale nie musi być nudne i oznaczać wciąż suchego dodatku do mięsa czy gulaszu. Z pewnością warto jest mieć ich kilka rodzajów w domu, bo zawsze się przydadzą.

Kategorie: Zdrowie